Johannes van Camp fotografeert mensen
Home // wie wat hoe en waarom // Preview film voor tentoonstelling in het Gorcums museum; 'Van Stoelen Bezeten'
13 december 2014

Preview film voor tentoonstelling in het Gorcums museum; 'Van Stoelen Bezeten'

Frans Leidelmeijer kiest uit 100 jaar stoelontwerp
Frans Leidelmeijer, tentoonstelling Gorcums Museum te Gorinchem
te zien op:
 
 
De stoel is misschien wel het meest uitdagende ontwerpobject aller tijden. Voor het Gorcums Museum heeft designexpert Frans Leidelmeijer een expositie samengesteld van meer dan 90 iconische zitmeubels uit de afgelopen honderd jaar. Van stoelen bezeten, een tentoonstelling met stoelen van topontwerpers uit collecties in binnen- en buitenland, is te zien in het Gorcums Museum van 22 november 2014 t/m 29 maart 2015. 
 
Van zitmeubel naar designobject
Designexpert Frans Leidelmeijer, onder andere bekend van het TV-programma Tussen Kunst & Kitsch, heeft voor Van stoelen bezeten een persoonlijke keuze gemaakt. Daarbij wist hij bruiklenen te verwerven van galeries en musea in onder meer Parijs, Wenen, Stockholm, Kopenhagen en Gent. De expositie laat zien hoe de stoel - waarin ambacht, architectuur, design en kunst bij elkaar komen - zich ontwikkelde  van zitmeubel tot een designobject. Daarbij werd voortdurend gebruik gemaakt van de nieuwste technieken en materialen. De expositie wordt geopend door niemand minder dan Hare Koninklijke Hoogheid Prinses  Margarita de Bourbon de Parme, zelf ook deskundig op het gebied van interieurontwerp.
Love this newsShare to facebookShare to TwitterPin This
Tags: 
Op 29 november opent er een bijzondere tentoonstelling in het Stedelijk Museum Kampen. In 'Sieraden De keuze van Kampen' worden 25 sieraden uit de collectie van Galerie Marzee in Nijmegen, de grootste galerie met hedendaagse sieraden ter wereld, geëxposeerd. Kampenaren van 25 tot 70 jaar, van Onderdijks tot Kampereiland en van journalist tot International Sales Manager. Misschien herkent u wel uw buurvrouw, uw wijkagent, de HEMA medewerkster of uw docent Frans? +++
: +++